Trustpilot

Født og opvokset i Grækenland

Født og opvokset i Grækenland

Jeg hedder Dimitris Konstantis, og jeg er græker. Min familie stammer fra øen Korfu og Epirus, et bjergrigt område i det centrale Grækenland.

Som i resten af Grækenland har disse steder en rig madkultur, så jeg er vokset op med mad lavet af friske og rene råvarer, lokalt avlet kød og grøntsager samt smagfulde og aromatiske krydderurter indsamlet i bjergene omkring min mors landsby. Her samlede vi hver sommer vild oregano, timian, salvie og græsk bjergte, som vi tørrede oppe under loftet og brugte i madlavningen vinteren igennem.

Olivenolien var lokalproduceret og blev indkøbt i litervis i store metaldunke, som vi alle havde stående i køkkenskabet og brugte i stort set i alle retter, fra salater og pandestegte retter til brød og kager. Olivenolie er en uundværlig ingrediens i det græske køkken, og der findes ikke en eneste græsk husholdning uden olivenolie.

Jeg er uddannet kok, og da jeg mødte min danske kone, havde jeg min egen lille traditionelle taverna på øen Tinos. Her serverede jeg traditionelle græske retter, lavet med lokale råvarer. Det var her min store passion for olivenolie og oliven opstod, og her jeg virkelig begyndte at lede efter den bedste olivenolie og de lækreste oliven hos småproducenter i hele Grækenland.

Da jeg flyttede til Danmark, savnede jeg den gode græske olivenolie. Jeg rejste til Grækenland og besøgte flere forskellige små familiedrevne virksomheder for at finde den bedste olie.

Jeg fandt den i nærheden af byen Monemvasia på Peleponnes, og i begyndelsen importerede jeg blot olivenolien til mig selv og mine venner.

Mine venner og familien blev dog hurtigt så vilde med olivenolien, at de anbefalede mig at starte et importfirma, så andre danskere også kunne få øjnene op for den lækre olivenolie. Og her er vi så i dag... med vores importfirma oLIVen.

Trustpilot
Privatlivspolitik Cookiepolitik