Trustpilot

Mastik fra øen Chios er blevet registreret som det første naturlige tyggegummi i den antikke verden.

Chios Mastik (Mastiha) er den harpiksholdige saft fra mastikstræet (Pistacia Lentiscus var. Chia). Det er en naturlig, aromatisk harpiks, der pibler frem fra overfladiske ridser på træets stamme og hovedgrene.

Harpiksen er en klæbrig og gennemsigtig væske, der på 15-20 dage størkner til uregelmæssige dråber. Den påvirkes af områdets vejrforhold om sommeren, det vil sige intens tørke og sollys.

Den størknede harpiks har en krystalform. Dens bitre smag aftager hurtigt og tilbage er en karakteristisk og unik aroma. Den størknede harpiks bliver høstet og vasket af mastiksavlere, og resultatet er den naturlige Chios Mastik (Mastiha).

Mastihaens oprindelige farve er elfenben, men med tiden ændres farven, og 12 til 18 måneder senere er den gullig på grund af oxidation. 

Chios Mastik (mastiha) er et alsidigt produkt og anvendes både i fødevareindustrien og inden for sundhed og kosmetisk pleje på verdensplan.

Chios Mastik (mastiha) har været kendt og elsket siden oldtiden både for sin karakteristiske aroma og sine helbredende egenskaber. Den er blevet registreret som det første naturlige tyggegummi i den antikke verden. 

Siden 1997 er Chios Mastik (mastiha) beskyttet af oprindelsesbetegnelsen (BOB) på grundlag af Den Europæiske Unions forordning nr. 123/1997 (L0224/24-1-97), og den er registreret på den relevante fællesskabsliste over BOB-produkter. I henhold til ovennævnte forordning er Chios Mastik (mastiha) beskyttet mod salg af ethvert konkurrencedygtigt efterligningsprodukt, som ville underminere oprindelsesbetegnelsens omdømme. 

Trustpilot
Privatlivspolitik Cookiepolitik