Trustpilot

Tinos ø, Kykladerne. Mit andet hjem!

Tinos er en lille græsk ø i Kykladerne, som jeg altid bærer i mit hjerte, er mit andet hjem, øen hvor jeg tilbragte 10 år af mit liv, og hvorfra jeg med største glæde og stolthed importerer verdens lækreste honning!

I foråret 2000 besøgte jeg Tinos første gang, og jeg blev så betaget af øen, at jeg kun 2 måneder senere flyttede dertil og blev der i 10 år.

Tinos er en fantastisk ø! Den har mange smukke landsbyer med karakteristiske hvide huse spredt i det vilde og smukke bjergrige landskab, en fantastisk natur, flotte familievenlige strande, og mange restauranter med GOD MAD! Virkelig god mad! Øen er i de seneste år blevet en kulinarisk destination, hvor der hvert år afholdes en FOODFESTIVAL, som samler madentusiaster fra hele Grækenland.

Jeg har så meget at skrive om Tinos og dens skønne produkter. Lad mig her starte med at præsentere jer for noget helt særligt honning, som min gode ven, Michalis, har produceret gennem de sidste 20 år, og som jeg har haft stående i mit eget køkken, siden jeg har forlod øen og flyttede til Danmark. Hver eneste skefuld er et smukt minde fra min hjertes ø.

Jeg husker tydeligt første gang, Michalis gav mig sin lynghonning som en gave og meget spændt ventede på at se mit ansigtsudtryk. Kunne jeg mon lide den? Et par år senere kom han på samme måde med et glas timianhonning, som også gik lige ind i min sjæl.

Lynghonningen har en helt vidunderlig smag og en cremet, karamelagtig konsistens. Den er indsamlet i sensommeren og er fantastisk bl.a. på etstykke rugbrød med smør.

Den enestående solgyldne timianhonning har en flydende konsistens og en fantastisk smag. Den er indsamlet i foråret og sommeren, hvor bjergene er dækket af vild timian og luften fyldt af dens vidunderlige krydrededuft. Denne skønne honning er perfekt bl.a. som topping på en portion græsk yoghurt. Den er ganske simpelt noget helt særligt!

Jeg har altid en del af Tinos her med mig. I mit hjerte og i mit ... køkken!!!!

 

Trustpilot
Privatlivspolitik Cookiepolitik