Trustpilot

Vores lækre økologiske olivenolie fra Lesvos ø – et bæredygtigt alternativ

Lesvos, øen som altid har været kendt for den skønneste og mest velsmagende olivenolie, har de fleste solskinsdage i Middelhavsområdet, og temperaturen her falder normal aldrig til under 4 grader, hvilket er ideelt for olivendyrkningen. Der vokser 11.000.000 oliventræer på Lesvos, hvilket udgør 28% af øens areal.

Vores skønne olivenolier fra Sigri på øen Lesvos produceres med stor fokus på klima, bæredygtighed, biodiversitet, samarbejde og udvikling.

Olivenlund, Faros Estate, hvor olivene dyrkes er en model for og et eksempel på bæredygtig udvikling. Den har topmoderne faciliteter med en innovativ produktionsteknologi og en standardisering af højkvalitets olivenolie samt en olivenlund med 40.000 oliventræer og 10.000 andre træer. Hvert enkelt oliventræ passes med stor passion, og jorden forbedres med olivenlundens egen kompost af lokal tang, gylle og afskårne grene.

Området, Faros Estate, hvor olivenlunden og andre planter nu vokser, var en gang et øde og goldt område. Stærke kræfter og kærlighed til miljøet og mennesket omdannede området til en frodig oase af bl.a. oliventræer, granatæbler, figner, pinjetræer, pistacietræer, johannesbrødtræer, jojobatræer og er nu hjemsted for tusinder af fugle og dyr, bl.a. svaler, rødhatte, kardinaler, ugler, høge, falke, fårekyllinger, egern, ræve, harer, væsler og mange andre.

I olivenlunden dyrkes 12 internationale olivenvarianter, heriblandt Adramitiani (lokal), Kolovi (lokal), Koroneiki, Aerokompi, Kalamon, Picual, Arbequina og andre, som presses til den lækreste olivenoile.

Produkterne fra Faros Estate har fantastiske ernæringsmæssige fordele: lavt syreindhold, stort indhold af E-vitamin, squalane, et særligt højt indhold af enkeltumættet oliesyre i produkterne fra Tidlig Høst Serien. Olierne er rige på polyfenole antioxidanter, som er fundet og dokumenteret med Euope HPLC metoden på et anerkendt laboratorium.

Sidste år deltog Faros Estate for første gang i en international olivenolie-konkurrence, the Berlin Global Olive Oil Awards GOOA 2021, og vandt tre guld- og en sølvmedalje for oliens høje kvalitet.

Trustpilot
Privatlivspolitik Cookiepolitik